Aller directement àNavigation, Effectuer une recherche ou lecontenu

Verhoeven Melkgeiten
Nous avons également financé
Van Lierop Van Lierop Agriculture bio
Warmonderhofstede Warmonderhofstede Agriculture bio

Verhoeven Melkgeiten

Agriculture bio (Environnement)

Biologisch bedrijf Verhoeven Melkgeiten is gelegen aan de rand van nationaal park Loonse en de Drunense Duinen. Er lopen 1200 geiten en 375 lammeren op het 42 hectare tellende bedrijf.
De geiten kunnen in de zomer buiten lopen, en anders biedt de potstal veel ruimte aan de dieren. Samenwerken met de natuur zien wij als kracht. Zo vindt dekking van de geiten plaats door natuurlijke dekking en in het seizoen dat daar het beste bij past. De lammetjes worden daardoor allemaal in het voorjaar geboren.
Verhoeven werkt samen met andere biologische boeren op het gebied van uitruil van voer en mest. Voor Brabants Landschap zorgen we met het weiden van lammeren dat er in natuurgebied de Leemkuilen niet te veel begroeiing komt, zodat de boomkikker een goed leefgebied heeft.
Op het bedrijf werken een aantal parttimers die moeilijk mee kunnen komen in de samenleving.

http://www.organicgoatmilkcooperatie.nl/geitenhouders/show?texts_id=familie-verhoeven

Agriculture bio

Depuis ses débuts, la Banque Triodos finance l’agriculture biologique parce que ce secteur œuvre d’une manière naturelle et durable en faveur de l’environnement et des animaux. Les agriculteurs bio n’utilisent aucun engrais chimique, pesticide, produit chimique ou organisme génétiquement modifié. Ils respectent également des normes strictes en matière de bien-être animal. Les animaux bénéficient d’une grande liberté de mouvement et d’une alimentation biologique nutritive. De plus, l’agriculture biologique produit nettement moins de gaz à effet de serre que l’agriculture traditionnelle. Son empreinte écologique est donc moins élevée.

Adresse :
Biezenmortelsestraat 34
5074 RJ
Biezenmortel