Aller directement àNavigation, Effectuer une recherche ou lecontenu

De Hobbitstee
Nous avons également financé
De Boschbeek De Boschbeek Logements sociaux
De Oude Nieuwelaan De Oude Nieuwelaan Logements sociaux
De Saffier De Saffier Logements sociaux

De Hobbitstee

Logements sociaux (Social)

Aan de van Zijlweg 3 in Wapserveen is sinds 1969 De Hobbitstee gevestigd, één van de oudste leefgemeenschappen van Nederland. Een plek waar al 48 jaar duurzame doelen worden verwezenlijkt door te doen. De gemeenschap bouwt op de Hobbitstee een uniek en duurzaam circulair huis, genaamd de Deel. Van lokale en natuurlijke bouwmaterialen, met nul op de meter, passieve ventilatie en een zonneschoorsteen. Uitgangspunten hierbij zijn; waar mogelijk gebruik van lokaal aanwezige restmaterialen en natuurlijke bouwmaterialen, zelfvoorzienend in energie, watervoorziening en -zuivering.

Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op het zogenaamde 'earthship' van architect Michael Reynolds. Kenmerkend is de zongerichtheid. De Deel is aangepast aan de Nederlandse situatie. Het huis krijgt een houtskelet met wanden van strobalen en leemafwerking. De gehele zuidgevel is van glas, de noordgevel heeft juist zo min mogelijk ramen. De stamplemen vloeren en lemen wanden zorgen voor een grote thermische massa. Dit bespaart energie en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Het bouwen is een samenwerking tussen bewoners, vrijwilligers, architecten, lokale aannemers en gemeente Westerveld. De ervaring en kennis die de gemeenschap opdoet over bouwen en het groepsproces, delen zij actief. Zo kan hun praktisch idealisme een inspiratiebron zijn voor anderen en dragen zij bij aan een circulaire, duurzame toekomst.

http://www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl/

Logements sociaux

La Banque Triodos finance des organisations et des entreprises qui proposent un logement ou un hébergement aux personnes qui en ont le plus besoin, par exemple des centres d’accueil pour sans-abri ou des logements adaptés aux personnes présentant un handicap physique ou mental. Nous finançons également des projets d’habitats collectifs présentant une plus-value sociale.

Adresse :
van Zijlweg 3
8351 HW
Wapserveen
Nederland