La description du projet est uniquement disponible en néerlandais
Odette Rigterink begon haar Buffet in 1994. Pannen vol met thuis gemaakt eten werden in een krat voorop de fiets geladen om uit te serveren in een gepacht restaurant. Ze serveerde daar gezonde, eenvoudige maaltijden. In 1998 opende ze haar eerste eigen restaurant.


Vanaf 12 uur staat het Buffetbord met smaakvolle gerechten en dranken klaar. Tot middernacht kun je er terecht voor een maaltijd, tussendoortje of borrel. Bijvoorbeeld lunch met truffelkaasomeletten, diner met vaste klassiekers en seizoensgerechten of een borrel met natuurlijke wijn en kaasplank. Het eten is biologisch, waar mogelijk lokaal en met zorg bereid en samengesteld.



Sinds 1998 is het Buffet twee keer verhuisd naar een grotere locatie. In 2011 verhuisde het restaurant naar de Prinsengracht. Hier kan je niet meer alleen eten en drinken, maar ook slapen. Er worden namelijk twee kamers verhuurd. Deze ruime kamers zijn met duurzaam materiaal ingericht, in samenwerking met topstylisten.