La description du projet est uniquement disponible en néerlandais
Eten, drinken en delen


GEEF is een “pay as you can” restaurant. Dit betekent dat er bij GEEF lekkere, gezonde maaltijden geserveerd worden zonder dat er prijzen op het menu staan. Iedereen bepaalt zelf wat hij of zij betaalt. Iets meer te geven? Geef dan een kopje koffie of een maaltijd door aan iemand die het minder heeft. Ook kunnen mensen als vrijwilliger meehelpen in het restaurant.


GEEF wil dat iedereen, arm of rijk, gezond en lekker kan eten. Of je veel of weinig geld hebt, maakt bij hen dus niet uit; je betaalt gewoon wat je kan missen. Dat kan een beetje meer zijn, maar een beetje minder mag ook. GEEF vertrouwt erop dat je eerlijk bent.

GEEF is een stichting, en garandeert op die manier dat alle giften goed terecht komen en direct worden gebruikt om meer mensen een maaltijd te geven.


Bij GEEF gaat het om verbinding. En daarmee bedoelen zij niet alleen verbinding met elkaar maar ook met ons voedsel. Daarom proberen ze zo min mogelijk voedsel te verspillen en maken ze voor de maaltijden gebruik van zogenaamde ‘waste' groenten en fruit. Deze producten kunnen door de groothandel niet meer worden doorverkocht, bijvoorbeeld omdat ze er niet meer helemaal mooi uitzien of een gekke vorm hebben. Voor GEEF zijn deze producten echter nog heel goed bruikbaar om heerlijke gerechten mee te maken.


De eerste vestiging van GEEF is geopend in de Amsterdamse Jordaan.