La description du projet est uniquement disponible en néerlandais
LEDsEnable maakt energiebesparing direct mogelijk door het toepassen van led-verlichting bij bedrijven en in de publieke sector zonder additionale investering. Dit bedrijf uit Delft levert verlichting op maat en haalt de hoge investeringskosten van led-verlichting (armaturen en installatie) weg door deze over de levensduur te spreiden. Daarnaast organiseert LEDsEnable de aanschaf, de installatie en het onderhoud van de led-verlichting.


Door middel van de DBFM methodiek (Design, Build, Finance and Maintain) kunnen ze een passende aanbieding doen voor (de)centrale overheden, budgetneutraal of zelfs een positief resultaat op het jaarlijkse budget. Op deze manier profiteren ze van een lagere energie rekening zonder te hoeven investeren.


Bedrijven met een MVO doelstelling of die grootgebruiker van energie zijn kunnen door LEDsEnable energie besparen en investeren in een gezonde werkomgeving zonder dat hun liquiditeit/ werkkapitaal wordt aangetast. Beter licht geeft een betere prestatie en de medewerker voelt zich gedurende de dag ook veel energieker. Kwalitatief onderzoek wijst uit dat er minder ziektegevallen zich voordoen in deze werkomgeving.