Oriental Dances

Amsterdam, Nederlandjongestrijkers.nl/
Triodos Foundation Pays-Bas
SecteurProjets sociaux

Description disponible uniquement en néerlandais.

Muzikale zoektocht van Westerse jonge musici naar Oosterse muziek.


Tijdens het bijzondere project "Oriental Dances" staat de zoektocht van onze Westers geörienteerde musici naar de muziek die zijn oorsprong vindt in de Oosterse wereld centraal. Hiervoor hebben wij een samenwerking met de Syrische violist en componist Maias Alyamani.


Onze ontdekkingsreis gaat via muziek van Westerse componisten met een Oosters tintje, richting Turkije, Armenie, Syrië, de Balkan en Arabische culturen waarvan we originele muziek hebben bewerkt. Ook de samenwerking met authentieke groepen en instrumenten van muziekcentrum Aslan is een onderdeel van het project.


Naast soleren zal Alyamani ook een workshop en masterclass verzorgen voor zowel onze deelnemers als kinderen/jongeren die (nog) niet in aanraking zijn geweest met een muziekinstrument dan wel klassieke muziek. Het project wordt afgesloten met een aantal concerten: Vondel CS, Tobacco Theater en een zeer bijzonder optreden in de vluchtelingenopvang in de Lola Lik te Amsterdam.Jonge Strijkers & Blazers is een ensemble-academie voor jonge muzikale talenten in de leeftijd 8 t/m 22 jaar die bestaat uit een strijkorkest, een blazers-ensemble en een Academie voor Strijkkwartet. Wij streven zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met muziek. Daarbij is het ons doel om het talent van onze deelnemers zover mogelijk te ondersteunen en ontwikkelen.


Met de gift van Triodos Foundation zijn wij in staat een verbinding te leggen tussen verschillende culturen op muzikaal vlak.