La description du projet est uniquement disponible en néerlandais
een digitale muziekbibliotheek met liederen om te delen.


Welke leerkracht of koordirigent kent de uitdaging niet: hoe breng ik ordening aan in die enorme hoeveelheid los liedmateriaal die ik heb verzameld, zodat ik snel kan vinden wat ik zoek? En: waar vind ik interessante nieuwe liederen voor mijn koor of klas en hoe maak ik mij die eigen?


Op de nieuwe website www.vrijeschoolliederen.nl heeft Matthijs Overmars (muziekleerkracht op de Zeister Vrije School) al meer dan 1300 liederen bijeengebracht voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het doel van de website is het verzamelen, toegankelijk maken en delen van die schat aan liederen die op vrijescholen worden gezongen. Daartoe zijn al deze liederen als nieuw digitaal notenschrift in een database ingevoerd en is er een frisse, overzichtelijke, reclamevrije website omheen gebouwd. Hier kan je op een eenvoudige manier naar bekende liederen zoeken, grasduinen en nieuwe liederen ontdekken, bladmuziek inzien, liederen beluisteren, downloaden en afdrukken.


Slimme zoekfuncties brengen je bijv. bij herfstliedjes voor kleuters, Franse meerstemmige kerstmuziek of dierencanons. Zo is een omvangrijk liedrepertoire voor iedereen binnen handbereik, binnen en buiten de vrijeschoolbeweging. Een gratis platform waarin je snel en gemakkelijk vindt wat je zoekt.


Vrijeschoolliederen.nl is inmiddels de grootste educatieve liederensite op internet, en maandelijks groeit de verzameling; het is zelfs mogelijk eigen favoriete liedjes in te sturen om te laten plaatsen. Zo is Vrijeschoolliederen.nl een muziekbibliotheek met liederen om te delen. Een bron van inspiratie en een handreiking voor iedereen die met kinderen en volwassenen zingt.