Wat betekent rentebestemming en hoe kan ik een deel van mijn rente wegschenken?

Bij Triodos Bank kunt u een deel (min. 10%) of het geheel van de rente-inkomsten die u ontvangt op uw spaar- of termijnrekening wegschenken aan een project of duurzame organisatie van uw keuze.
U kunt ook kiezen voor het Triodos Fonds vzw .

Interesse? Stuur ons het ingevulde en ondertekende formulier per post terug of per fax (02 548 28 29).

Goed om te weten

  • Als het bedrag dat u wegschenkt meer dan 40 EUR per jaar is en de organisatie fiscale attesten kan verlenen, zal u elk jaar een fiscaal attest ontvangen. Het fiscaal aftrekbaar bedrag voor giften kan gewijzigd worden door de overheid. Het Triodos Fonds levert geen fiscale attesten af.
  • Het totale bedrag van uw rentebestemming vindt u terug op uw rekeninguittreksel waar ook de renteberekening op vermeld staat.
  • Kan rentebestemming ook voor een Junior spaarrekening ?
    Enkel de wettelijke vertegenwoordigers van het minderjarig kind kunnen dat vragen.
  • En voor een termijnrekening? U kunt ook een deel of het geheel van de rente-inkomsten voor uw termijnrekening wegschenken en dat wordt per contract vastgelegd. Als u een storting doet voor een nieuw contract op uw termijnrekening, vermeld dan in de mededeling 'rentebestemming' naast de looptijd en de manier van rente-uitkering die u kiest. Als het bedrag dat u wegschenkt meer is dan 40 EUR per jaar, zal de organisatie (als zij attesten kunnen afleveren) u jaarlijks een fiscaal attest sturen (bij een jaarlijkse rente-uitkering) of op het einde van het contract (bij een kapitalisatie van rente-inkomsten).
  • Wilt u de rentebestemming wijzigen of stopzetten ?
    Stuur ons dan het ingevulde en ondertekende formulier via e-mail of per fax (02 548 28 29) of post.