Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Duurzame beleggingsfondsen Triodos Bank voor 5e keer bekroond tijdens Fund Awards

Duurzame beleggingsfondsen Triodos Bank voor 5e keer bekroond tijdens Fund Awards

26-03-2015 | Tijdens de ‘Fund Awards Belgium 2015’ op 25 maart 2015 is Triodos Bank opnieuw bekroond met de ‘Prijs De Standaard-La Libre Belgique voor de beste beheerder van een gamma duurzame fondsen’. Sinds de lancering van de prijs vijf jaar geleden, ging die telkens naar Triodos Bank .

De prijs voor het beste gamma duurzame fondsen, of SRI, Socially Responsible Investing, wordt uitgereikt op basis van een onafhankelijke analyse van de verschillende SRI-spelers op de markt. Die analyse is toevertrouwd aan Réseau Financement Alternatif. Voor het vijfde jaar op rij bleek Triodos Bank de meest duurzame speler op de markt.

Olivier Marquet, directeur van Triodos Bank in België: “De prijs is opnieuw een erkenning van de kwaliteit en de sérieux van de duurzaamheidsanalyse zoals Triodos Investment Management die voert. Wij zijn er van overtuigd dat bedrijven die een goed evenwicht houden tussen hun sociale, ecologische en economische prestaties, op de lange termijn ook de meest succesvolle zijn. We stellen trouwens een groeiende interesse vast voor duurzaam beleggen: het voorbije jaar steeg het volume van onze beleggingsfondsen in België met meer dan 60%, het volume van de portefeuilles Duurzaam vermogensbeheer nam toe met meer dan 30%.”

Triodos Bank is een pionier op het vlak van duurzaam beleggen en heeft meer dan 20 jaar geleden het eerste groene fonds in Europa gelanceerd. Dankzij het beleggingsbeleid en de beleggingsmethode die Triodos Investment Management heeft ontwikkeld, hebben beleggers de garantie dat hun beleggingen voldoen aan strikte duurzaamheidscriteria en niet betrokken zijn bij activiteiten die schadelijk zijn voor de levenskwaliteit en het milieu, zoals wapens, kernenergie of niet-conventionele olie- en gaswinning. Triodos Investment Management onderhoudt ook een dialoog met de geanalyseerde bedrijven, en moedigt hen aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Alle informatie over de fondsen voor Belgische beleggers is beschikbaar op www.triodos.be , onder het luik ‘Beleggen’. Het Triodos-beleggingsuniversum (de verzameling van bedrijven waarin de fondsen kunnen beleggen) is te vinden op www.triodos.com .