Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Waarom MVI?

Onze benadering van beleggen op de beurs

Zou Triodos Bank, als vooraanstaande duurzame bank in de wereld, beleggingsproducten en diensten moeten aanbieden die participaties nemen in beursgenoteerde multinationals? Sommigen zouden hierin een vorm van compromis zien. Wij daarentegen zijn er diep van overtuigd dat de MVI-activiteiten zeer sterk aanleunen bij onze principes en onze inzet voor een grotere duurzaamheid in alle geledingen van de economie en dat wij onze cliënten een uitgebreider gamma aantrekkelijke investeringen kunnen aanbieden.

Een successtrategie op lange termijn

De MVI-strategie berust op de overtuiging dat de succesvolle ondernemingen op lange termijn die ondernemingen zullen zijn die een goed evenwicht weten te vinden tussen sociale en ecologische componenten, een degelijk bedrijfsbeheer en de economische prestaties.

Om een maximale waarde voor de aandeelhouders te creëren, zullen de ondernemingen moeten voldoen aan de behoeften en verwachtingen van alle betrokken partijen. Dit betekent dat zij een toenemende druk zullen ondervinden om hun zaken te beheren met respect voor mens en planeet en tegelijk winst te maken.

Daarom vinden wij dat MVI perfect aansluit bij de opdracht van Triodos Bank, namelijk het geld gebruiken voor een positieve verandering. Daarom moeten evenwel twee fundamentele principes worden nageleefd.

Totale transparantie

Het selectieproces van de genoteerde ondernemingen waarin belegd kan worden is volledig transparant. Niet alleen de gehanteerde selectiemethodologie, de uitgebreide lijst van selectiecriteria en de lijst van de geselecteerde bedrijven worden gepubliceerd. Tevens worden de bedrijven waarin belegd wordt en de resultaten van de dialoog met de ondernemingen gepubliceerd.

Maximale invloed

Het tweede fundamentele principe van MVI-benadering is een actief engagement om een zo groot mogelijke positieve invloed uit te oefenen op de ondernemingen die in aanmerking komen voor het Triodos Belggingsuniversum.

Hoe groter de inlage van de MVI-fondsen , des te groter de druk die op de ondernemingen kan worden uitgeoefend om hun duurzame prestaties te verbeteren. Zelfs een lichte verbetering van het beleid of de praktijken van een grote onderneming kan een significante globale impact hebben.

Meer weten

Voor meer informatie over de MVI-benadering en de manier waarop deze in de opdracht van Triodos Bank kadert, kunt u onze beleggingsstrategie downloaden.

MVI-fondsen gecommercialiseerd door Triodos Bank 

Contact

Eve Jadinon

Contacteer ons

Neem contact op met onze medewerkers van Customer Services op het nummer 02 548 28 51, van maandag tot vrijdag, van 9 u. tot 17 u.