Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Onze expertise

Met meer dan 30 jaar ervaring als toonaangevende duurzame bank, heeft Triodos Bank bewezen dat rentabiliteit kan samengaan met een positieve impact op het milieu en de samenleving.
We hebben een ruime expertise opgebouwd in de financiering van ecologische activiteiten, sociale ondernemers, culturele organisaties of instellingen uit de welzijnssector. We financieren enkel duurzame bedrijven en organisaties omdat we ervan overtuigd zijn dat hun succes leidt tot een duurzame economie die beter is voor mens, milieu en cultuur.

Contact

Veronica Cruz Estrada

Hulp nodig?

Wij helpen u graag op werkdagen van 9 u. tot 17 u.

Duurzaam bankieren

De duurzame bank

Ons bankmodel legt zich toe op de essentie van bankieren: met spaargeld kredieten verlenen aan ondernemers. Als duurzame bank houden we daarbij rekening met ecologische, sociale en culturele gevolgen. We financieren enkel ondernemingen en organisaties die inspelen op de behoeftes van de huidige generaties, zonder die van toekomstige generaties in het gevaar te brengen. Zo creëren we een band tussen spaarders en ondernemers die dezelfde duurzame waarden delen.

Biologische voeding en landbouw

Biologische voeding en landbouw

Biologische landbouw erkent de nauwe relatie tussen het leefmilieu, het voedsel dat we eten onze gezondheid. Biologische landbouwers gaan met respect om met het milieu, met biodiversiteit en met dieren. Ze gebruiken geen pesticiden of chemische kunstmeststoffen en respecteren strenge normen op het vlak van dierenwelzijn.

Energie en klimaat

Energie en klimaat

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, moeten we overschakelen van een economie op basis van koolstof naar een duurzame economie. Daarom is het cruciaal energieverbruik te verminderen, de energie-efficiëntie te verbeteren en op grote schaal te investeren in hernieuwbare energiebronnen.

Maatschappelijk verantwoorde investering

Maatschappelijk verantwoorde investering

De maatschappelijk verantwoorde investering verwijst naar een investering in beursgenoteerde ondernemingen op basis van ecologische en maatschappelijke criteria en criteria inzake governance en de uitoefening van de aandeelhoudersrechten om de maatschappelijke verantwoordelijkheid te stimuleren.

Microkrediet

Microkrediet

Microfinancieringsinstellingen geven arme mensen in ontwikkelingslanden toegang tot financiële diensten. Zo kunnen ze een betere toekomst uitbouwen. Triodos Bank investeert op internationaal niveau in microfinanciering omdat een duurzame financiële sector in het Zuiden een basis vormt voor evenwichtige sociaal-economische verhoudingen.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Onder cultuur rekent Triodos Bank alle vormen van creatieve expressie die mensen en de samenleving als geheel inspireren, verrijken of hun ontwikkeling bevorderen.