Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Biologische voeding en landbouw

02. Biologische voeding en landbouw

Biologische landbouw erkent de nauwe relatie tussen het leefmilieu, het voedsel dat we eten onze gezondheid. Biologische landbouwers gaan met respect om met het milieu, met biodiversiteit en met dieren. Ze gebruiken geen pesticiden of chemische kunstmeststoffen en respecteren strenge normen op het vlak van dierenwelzijn.

De duurzame bank - facts & figures
X Van de boerderij tot het bord

Triodos Bank financiert de volledige biologische voedselketen, van producenten tot kleinhandelaars en restauranthouders.

X 1.658

Het aantal kredieten dat Triodos Bank eind 2016 verleende voor biologische voeding en landbouw.

X 217 miljoen euro

Het totale kredietvolume dat Triodos Bank eind 2016 verleende in de sector biologische voeding en landbouw.

X Meer verantwoordelijkheid

Wij zijn ervan overtuigd dat landbouw meer te bieden heeft dan voeding alleen. Wij steunen de biologische ondernemers die hun activiteiten willen uitbreiden en tegenover hun gemeenschap meer verantwoordelijkheid nemen inzake onderwijs, gezondheidszorg of ecologische ontwikkeling.

X 3,8%

Het aandeel van de totale kredietportefeuille dat eind 2016 naar de biosector ging.

 

Triodos in actie

Biolandbouw en –voeding sluit rechtstreeks aan op actuele maatschappelijke thema’s  zoals milieu en gezondheid, maar ook gezondheidszorg (zorgboerderijen), biodiversiteit, diervriendelijkheid, smaak, streekgebonden productie, landschapsontwikkeling en klimaatverandering. (Wist u dat biologische landbouw meer CO2 kan binden dan de gangbare landbouw?).