Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Onze waarden

De bank met een positieve impact

Wij vinden dat iedereen dezelfde rechten moet hebben en de vrijheid moet krijgen om in te staan voor zijn persoonlijke ontwikkeling en om zijn economische belangen te verdedigen en tegelijk de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van zijn daden voor maatschappij en planeet te behouden.

People, planet & profit: onze driedubbele doelstelling

Onze benadering is gebaseerd op de fundamentele overtuiging dat de economische activiteit een positieve impact kan en moet hebben op maatschappij, leefmilieu en cultuur. Wij integreren de waarden People, Planet & Profit in al onze acties.

Deze benadering kadert in wat wij “duurzaam bankieren” noemen. Dit verklaart waarom wij enkel lenen aan of investeren in organisaties die bijdragen tot een duurzame samenleving.

Onze waarden: een degelijke fundering

Als bank die een positieve impact op de wereld wil hebben, zijn wij gehecht aan vier waarden die een degelijke fundering voor onze activiteiten vormen:

  • Duurzaamheid: wij financieren enkel activiteiten die gunstig zijn voor mens, leefmilieu of cultuur
  • Transparantie: wij vinden dat onze klanten het recht hebben om te weten welke projecten wij financieren. Daarom informeren wij hen via 'Breng uw spaargeld in kaart'
  • Uitmuntendheid: wij willen dat onze bankproducten en –diensten tot de beste van de sector behoren
  • Ondernemerschap: wij werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om duurzame sectoren te financieren

Contact

Hulp nodig?

Wij helpen u graag op werkdagen van 9 u. tot 17 u.