Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Biologische Melkveehouderij Hartstocht
Wij financieren ook

Biologische Melkveehouderij Hartstocht

Biolandbouw (Milieu)

Henk den Hartog runt samen met zijn vrouw een boerenbedrijf met 130 koeien. De natuurlijke graslanden rondom de boerderij in Abcoude worden begraasd door de koeien, maar ook door schapen en ossen. Op deze manier draagt Hartstocht bij aan natuurbeheer.

Hartstocht is een biologische melkveehouderij. Ze gebruiken dus geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De familie Hartog heeft er een veelzijdig bedrijf van gemaakt. Zo is er ook een boerderijwinkel met biologische producten. Daarnaast organiseert Hartstocht educatieve programma’s voor schoolklassen. Je kunt ook een nachtje slapen op de boerderij of overdag een bedrijfsuitje of workshop organiseren.

Een van de eerste ‘biomeilers’ van Nederland is op de Hartstocht gebouwd. Hiermee wordt warme lucht opgewekt uit compost en dat wordt weer gebruikt voor het constant op temperatuur houden van de warmteboilers. Dit concept is overgewaaid uit Duitsland en helpt de boerderij verder te verduurzamen.

http://www.hartstocht.net

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Gein-Zuid 26
1391 JE
Abcoude
Nederland