Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Koninklijk Theater Carré
Wij financieren ook
Jan Gunneweg Jan Gunneweg Kunst en cultuur
Kranen/ Gille Kranen/ Gille Kunst en cultuur
Kuchlein Kuchlein Kunst en cultuur

Koninklijk Theater Carré

Kunst en cultuur (Cultuur)

‘Dit is een plek om lief te hebben’ zong Toon Hermans over Carré. Deze mening wordt door vele artiesten en bezoekers gedeeld. Na 120 jaar intensief gebruik is een aantal jaar geleden het monumentale voorgebouw van Nederlands bekendste theater drastisch onder handen genomen.

Het prachtige stenen circustheater gebouwd in 1887 ligt langs de rivier De Amstel. In 1977 werd Carré echt hèt theater van Amsterdam. De gemeente had het gebouw voor bijna zes miljoen gulden gekocht. Vele jaren later, ter gelegenheid van het eeuwfeest, verkreeg Carré de uitzonderlijke toestemming om het predikaat ‘koninklijk’ te mogen voeren en was er voortaan sprake van Koninklijk Theater Carré. Carré wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor musicals, popconcerten, circus-, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen.

http://www.theatercarre.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Amstel 115-125
1018 EM
Amsterdam
Nederland