Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Nella Montfoort
Wij financieren ook
Niek de Groot Niek de Groot Kunst en cultuur
Odeon De Spiegel theaters Odeon De Spiegel theaters Kunst en cultuur

Nella Montfoort

Kunst en cultuur (Cultuur)

Het onalledaagse leven als boeiend theater is het thema in het werk van kunstenares Nella Montfoort. Ze is gefascineerd door het mysterie van liefde en haat, erotiek, mythologie en metamorfosen, zowel de lichte en duistere kant.

Montfoort uit haar expressie met olieverf op doek. Daarnaast maakt zij werken op papier zoals gemengde technieken en gouache, grafiek: etsen en ook beschilderde objecten. In haar kleurrijke oeuvre zijn vaak sporen te vinden van haar passie voor dansen (flamenco en tango).

De kunstenares kreeg tijdens haar studie Vrij Schilderen aan de Koninklijke Akademie voor Kunst en Vormgeving les van Eugène Brands en Edgar Fernhout. Na haar studie vertrok ze naar Amsterdam waar ze bij de schilders Jan Sierhuis en Anton Martineau in de leer ging.

http://nellamontfoort.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Nieuwe Achtergracht 134
1018WV
AMSTERDAM
Nederland