Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Museum van het Nederlandse Uurwerk
Wij financieren ook
More Stage Services More Stage Services Kunst en cultuur
Museum De Kantfabriek Museum De Kantfabriek Kunst en cultuur
Muziekgebouw aan 't IJ Muziekgebouw aan 't IJ Kunst en cultuur
Muziekorganisatie Noord Muziekorganisatie Noord Kunst en cultuur

Museum van het Nederlandse Uurwerk

Kunst en cultuur (Cultuur)

Het begrip tijd speelt altijd een belangrijke rol. En dat is al vele eeuwen het geval. Het Museum van het Nederlandse Uurwerk (MNU) toont een boeiend overzicht van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland. In een schilderachtig 17e-eeuws wevershuis op de Zaanse Schans vind je dit bijzondere museum.

Verdeeld over verschillende huiselijke vertrekken worden de uurwerken en hun werking getoond. Het zwaartepunt van de collectie bestaat uit een unieke verzameling klokken uit de periode van de uitvinding van het slingeruurwerk door Christiaan Huygens.

In het museum zie je bijzonderheden als carillonklokken, planetaria en planisphaeria, klokken met mechanieken en een door zijn eigen gewicht aangedreven klok. Ook gouden en zilveren Nederlandse zakhorloges ontbreken niet. En je kunt een modelwerkplaats bekijken met veel originele gereedschappen en hulpmiddelen. Een leuk en leerzaam uitje dus – als je een uurtje de tijd hebt!

http://www.mnuurwerk.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Kalverringdijk 3
1509 BT
Zaandam
Nederland