Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Triodos Sustainable Finance Foundation
Wij financieren ook
Triodos Fair Share Fund Triodos Fair Share Fund Ontwikkelingssamenwerking

Triodos Sustainable Finance Foundation

Ontwikkelingssamenwerking (Sociaal)

Triodos Sustainable Finance Foundation is de voortzetting van Stichting Triodos-Doen (Triodos-Doen). Triodos-Doen is opgericht op 22 februari 1994 als een initiatief van Stichting DOEN en Triodos Bank en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke en internationaal erkende financier in de microfinancieringssector. Sinds de oprichting heeft Stichting Triodos-Doen meer dan 100 microfinancieringsinstellingen in 50 landen gefinancierd. Met de huidige portefeuille bereikt het fonds meer dan 4 miljoen spaarders en leningsnemers wereldwijd.

In december 2013, na een waardevol en zeer succesvol partnerschap van 20 jaar, concluderen Triodos Bank en Stichting DOEN dat hun gezamenlijk initiatief verder kan gaan zonder de katalyserende rol en actieve betrokkenheid van Stichting DOEN. Stichting Triodos-Doen gaat verder onder de naam Triodos Sustainable Finance Foundation en blijft zich richten op het financieren van innovatieve en duurzame initiatieven wereldwijd. Ook behoudt zij de focus op microfinanciering. Stichting DOEN kan zich op nieuwe voorlopers richten en ontvangt hiervoor vanuit Stichting Triodos-Doen een donatie ter ondersteuning van haar missie: bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving.

Het Bestuur van Tridoos Sustainable Finance Foundation, bestaande uit Peter Blom en Pierre Aeby, blijft hetzelfde. Het management blijft bij Triodos Investment Management en Berg De Bleecker zet haar rol als fondsmanager voort.

http://www.triodos.com/en/investment-management/our-funds/overview-all-products/sustainable-finance-foundation/about-the-fund/

Ontwikkelingssamenwerking

Een andere globalisering is nodig om de onrechtvaardigheid en de armoede in het Zuiden te bestrijden. Daarom financiert Triodos Bank verschillende ngo’s en organisaties die aan ontwikkelingssamenwerking doen. Zo stimuleren we een solidaire en duurzame ontwikkeling en een economie die in dienst staat van de mens.

Adres:
Nieuweroordweg 1
3704 EC
Zeist
Nederland