Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Theodoor Dekker GrandPianos
Wij financieren ook
Theater aan de Rijn Theater aan de Rijn Kunst en cultuur
Theater de Kom Theater de Kom Kunst en cultuur
Tom Kwakernaat Tom Kwakernaat Kunst en cultuur
Urban Resort - Volkskrant Urban Resort - Volkskrant Kunst en cultuur

Theodoor Dekker GrandPianos

Kunst en cultuur (Cultuur)

Theodoor Dekker is sinds 1985 in Amsterdam gevestigd als zelfstandig pianorestaurateur. Hij heeft met zijn bedrijf een grote nationale en internationale klantenkring opgebouwd. Piano’s en vleugels van alle belangrijke Europese pianobouwers vanaf circa 1850 worden volgens oorspronkelijke werkwijze hersteld en speelklaar gemaakt.

Het uitgangspunt van Theodoor Dekker is dat elk instrument opnieuw geschikt gemaakt wordt voor professioneel gebruik. En dan zoveel mogelijk met behoud van de authentieke grondstoffen en materialen. Steinway & Sons, Erard, Pleyel, Bechstein en Bluthner zijn bekende namen van piano’s die in het atelier van Dekker onder handen worden genomen.

Theodoor Dekker restaureerde instrumenten voor Het Gemeentemuseum Den Haag en leverde gerestaureerde vleugels aan diverse buitenlandse musea, waaronder een unieke Pleyel dubbelvleugel aan het Wurttembergisches Landesmuseum in Stuttgart. Bij gelegenheid worden de gerestaureerde vleugels en piano’s te koop aangeboden. Of ze worden verhuurd voor uiteenlopende evenementen en concerten in kerken, theaters en op festivals.

http://www.grandpianos.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Helmholtzstraat 53-55
1098 LE
Amsterdam
Nederland