Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Sengersbroek
Wij financieren ook
Schuttershof Schuttershof Biolandbouw
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biolandbouw
Slingenbergh Slingenbergh Biolandbouw

Sengersbroek

Biolandbouw (Milieu)

Sengersbroek is een kleinschalige ekologische, gastvrije boerderij met een streven naar zelfvoorziening. De kern van het bedrijf vormen de Bonte Bentheimers, een zuiver authentiek varkensras dat garant staat voor een speciaal varkensvlees product.
Op de boerderij kan gelogeerd en gekampeerd worden. Er worden groepen ontvangen, catering en activiteiten verzorgd.
In de toekomst is er ruimte voor podium- en landschapskunst. Landschapskunst zal, waar mogelijk, gekoppeld worden aan duurzame projekten als water- en energiewinning.
Sengersbroek omvat 2,5 hectare landbouwgrond, in gebruik als weide en een 0,5 hectare natuurgrond. Op de natuurgrond worden hakbos en plassen beheerd. Door het geheel van weides en natuurland slingert een wandelpad, voor ieder toegankelijk. Het behoud van het landschap, een natuurlijke verbinding van cultuur- en natuurgrond als verblijf voor mens en dier voeren bij alle activiteiten de boventoon.

http://www.sengersbroek.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Sengersbroekweg 7
5725TK
Heusden Gem Asten
Nederland