Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Ceuvel
Wij financieren ook
De Besturing De Besturing Kunst en cultuur
De Cromhouthuizen De Cromhouthuizen Kunst en cultuur
De Fluisterheuvel De Fluisterheuvel Kunst en cultuur

De Ceuvel

Kunst en cultuur (Cultuur)

Op de voormalige scheepswerf Ceuvel de Volharding in Amsterdam Noord wordt een culturele broedplaats opgebouwd. Hier staan op het land geplaatste en verduurzaamde woonarken. Een multidisciplinair team heeft met dit concept een prijs gewonnen en mag daarom dit stukje in het havengebied runnen.

Op het vervuilde haventerrein is intussen een duurzame culturele oase ontstaan. Het is een prachtige plek voor kunstenaars, creatievelingen en groene ondernemers. Met zijn allen maken ze van De Ceuvel een culturele en inspirerende locatie. Verschillende ‘woonarken’ zijn te huur voor vergaderingen, presentaties, workshops en meer.

Het concept vindt zijn oorsprong in de eigenschappen van de locatie: de geschiedenis, het water, de vervuilde grond en de tijdelijkheid. Het plan bestaat uit vier onderdelen die allemaal met elkaar in relatie staan: een tuin, een scheepswerf, werkruimtes voor creatieven en een evenemententerrein. Na 10 jaar wordt de locatie schoon teruggegeven aan de stad Amsterdam.

http://www.deceuvel.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Korte Papaverweg 4
1032KA
Amsterdam
Nederland