Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Lits Halte Soins Santé (LHSS) Fontainieu
Wij financieren ook

Lits Halte Soins Santé (LHSS) Fontainieu

Gezondheidszorg (Sociaal)

Voor de armsten schieten de medische voorzieningen vaak tekort. Zij krijgen moeilijk toegang tot gezondheidszorg, terwijl ze wel het meeste risico lopen op gezondheidsproblemen. Daarom heeft Groupe SOS ‘Lits Halte Soins Santé’ (LHSS) opgericht. Die organisatie vangt daklozen op die niet (meer) in een ziekenhuis terecht kunnen, en geeft hen medische verzorging.
Het LHSS Fontainieu kan 40 mensen opvangen in een gebouw dat volledig ecologisch gebouwd is. Directeur Xavier Gastinel, technisch directeur van Alterna (de vastgoedholding van SOS Groupe): “De keuze van materialen, technische oplossingen om beter op het ritme van de seizoenen te leven, toegankelijkheid voor mensen met een handicap, comfort: alles is zo ontworpen om zo goed mogelijk in te spelen op de noden van de doelgroep.”
Triodos Bank heeft de aankoop van het gebouw gefinancierd.
(Foto: Philippe Ghezzi)

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

Gezondheidszorg

Een goede fysieke en mentale gezondheid is essentieel voor een goede levenskwaliteit. Daarom financiert Triodos Bank allerlei organisaties, instellingen en ondernemingen die bijdragen tot een kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Voorbeelden zijn klinieken, revalidatiecentra, wijkgezondheidscentra of instellingen voor ouderenzorg.

Adres:
Chemin de Fontainieu 20
13014
Marseille
France