Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Alterna
Wij financieren ook
Aksent Aksent Maatschappelijke projecten
Alternatives Familiales asbl Alternatives Familiales asbl Maatschappelijke projecten
Amazone Amazone Maatschappelijke projecten

Alterna

Maatschappelijke projecten (Sociaal)

Al meer dan 30 jaar strijdt GROUPE SOS tegen uitsluiting in al zijn vormen. Door de progressieve diversificatie van zijn activiteiten, beantwoordt de groep vandaag aan de behoeftes van de maatschappij met acht activiteitensectoren: Jeugd, Tewerkstelling, Solidariteit, Gezondheid, Senioren, Cultuur, Ecologische Transitie, Internationale Actie. Alterna is de vastgoedstructuur van GROUPE SOS: ze coördineert de patrimoniale beslissingen van de groep en begeleidt de ontwikkeling van haar vastgoedactiviteiten.

In Marseille heeft Triodos Alterna's acquisitie van een volledig eco-ontworpen gebouw gefinancierd. GROUPE SOS baat er, via zijn Solidariteitssector, een Lits Halte Soins Santé uit (LHSS, Beddenhalte Verzorging Gezondheid) met 40 plaatsen. Deze LHSS verwelkomt en verzorgt zieke daklozen met een gezondheidstoestand die geen hospitalisatie (meer) vereist. Zo vermijdt de organisatie de verergering van de pathologieën en uitsluiting uit het zorgsysteem.

In Marseille heeft Triodos via Alterna de verwerving van een gebouw gefinancierd waarin GROUPE SOS via zijn Cultuursector Commune Image uitbaat. Deze locatie vormt een productiehuis voor cinéma en virtuele realiteit van de nieuwste generatie. Uitgerust met een digitaal labo, stimuleert Commune Image een gemeenschap van 40 zelfstandigen (auteurs, regisseurs, producers, ondernemers, technici en verdelers).

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

Maatschappelijke projecten

Iedereen moet kansen krijgen om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Daarom financiert Triodos Bank lokale initiatieven met een sociale missie of een maatschappelijke meerwaarde. Het gaat onder andere om sociale voorzieningen, werkgelegenheidsprogramma's, (re)integratieprojecten voor mensen met een beperking, verenigingen voor probleemjongeren en wijkcentra.

Adres:
Chemin de Fontainieu 20
13014
Marseille
France