Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

WOW Amsterdam
Wij financieren ook
Vereniging de Binnenpret Vereniging de Binnenpret Kunst en cultuur
WORM WORM Kunst en cultuur
Wapke Feenstra Wapke Feenstra Kunst en cultuur
Wendy Rijken Wendy Rijken Kunst en cultuur

WOW Amsterdam

Kunst en cultuur (Cultuur)

In Amsterdam zijn Stadsdeel West, Bureau Broedplaatsen en onderneemster Sandra Chedi samen WOW gestart. Een voormalige technische school in de Kolenkitbuurt hebben ze verbouwd tot dit unieke hostel en culturele hotspot. WOW zorgt voor een nieuwe impuls in de wijk, door de combinatie van toerisme en kunst.

Het gebouw biedt tijdelijke huisvesting aan afgestudeerd talent van kunstopleidingen, zoals de Rietveld Academie. Op de begane grond van WOW vind je onder meer een restaurant, centrale lobby en twee binnentuinen. Die bieden ruimte voor ontmoeting, werkplekken en ‘exposure’.

WOW kent een bijzonder businessmodel. De 350 low budget slaapplekken brengen genoeg geld in het laadje voor culturele activiteiten. Zo mogen kinderen uit Bos en Lommer een gratis fotografiecursus volgen. Ook zijn er veel exposities, filmavonden en modeshows. WOW stimuleert daarmee de uitwisseling en ontmoeting tussen bezoekers, bewoners, Amsterdammers en een internationaal publiek.

http://www.wow-amsterdam.nl/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Wiltzanghlaan 60
1061 HC
Amsterdam
Nederland