Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Leasinvest Real Estate - 'The Crescent'
Wij financieren ook

Leasinvest Real Estate - 'The Crescent'

Duurzaam (ver)bouwen (Milieu)

Leasinvest Real Estate is een beursgenoteerde vastgoedbevak die in België en Luxemburg investeert in kwalitatieve kantoren, winkelgebouwen en logistieke gebouwen. In 2001 kocht de onderneming in Anderlecht het gebouw ‘The Crescent’, goed voor 15.000 vierkante meter kantoorruimte. In 2010 begon de verbouwing ervan tot een ‘green intelligent building’. Het gebouw kreeg een BREEAM-In-Use certificaat ‘good’, wat na verdere renovatie nog verbeterd moet worden tot ‘very good’. BREEAM-In-Use is een methode die duurzaamheid van bestaande gebouwen meet. Op basis van de resultaten kunnen gebruikskosten verlaagd en duurzaamheidsprestaties verbeterd worden. BREAAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) is een internationaal ecolabel voor vastgoed. Naast energieverbruik hanteert het nog heel wat andere criteria zoals landgebruik, bouwproces, watergebruik, afval of transport. Triodos Bank heeft een krediet verleend voor de renovatie van het kantoorgebouw ‘The Crescent’.

http://leasinvest.be/

Duurzaam (ver)bouwen

Triodos Bank financiert ecologische renovaties en nieuwbouw. Daarnaast verlenen we ook krediet aan alle mogelijke bedrijven en organisaties die bijdragen tot een duurzame bouwsector. Bouwbedrijven, ingenieurs- of architectenbureaus, leveranciers van materialen maar ook actiegroepen: allemaal kunnen ze de negatieve impact de bouwsector op het leefmilieu en de samenleving sterk verminderen.

 

Jean-Louis Appelmans, CEO van Leasinvest Real Estate:

"Duurzaamheid is een van de cruciale investeringscriteria in het beheer van onze vastgoedportefeuille. We zochten een bank met dezelfde duurzaamheidswaarden. Triodos Bank was een evidente, duurzame 'match'."

Adres:
Lennikse Baan 451
1070
Brussel
België