Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Boerderij Spanjer
Wij financieren ook

Boerderij Spanjer

Biolandbouw (Milieu)

Boerderij Spanjer ligt midden op Terschelling en is het ecologische bedrijf van Cees en Margriet Spanjer. Op deze boerderij wordt het houden van Aberdeen Angus vleesvee gecombineerd met weidevogelbeheer. De in de winter verkregen strorijke mest blijft een jaar liggen te vercomposteren en wordt in het daarop volgend voorjaar over het land gebracht, goed voor het bodemleven en dus aantrekkelijk voor de vogels.
De kalfjes op de boerderij worden gezoogd door hun moeder en lopen samen met de kudde in de weide. Jongvee wordt ingeschaard op de Groede, een eeuwenoude inschaarweide op de Boschplaat, een ideale weide voor de ontwikkeling van dit ras koeien.
Op de boerderij Spanjer zijn ook nog vakantieappartementen te vinden.

http://www.boerderijspanjer.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Lies 18
8895KT
Terschelling Lies
Nederland