Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

't Hoogeveld
Wij financieren ook

't Hoogeveld

Biolandbouw (Milieu)

Het nieuw ingerichte natuurgebied de Onlanden wordt beheerd door Hoogeveld BV, een samenwerking tussen zoogkoeienhouders Sytze en Alma van der Goot en Natuurmonumenten.

Met gebruik van zo’n 300 hectare natuurland en onderhoud en natuurwerkzaamheden op nog eens ruim 400 hectare is Kijkboerderij ’t Hoogeveld grootschalig. Het maaien, schudden en harken doen ze zelf, de loonwerker komt met de balenpers. De boerderij werkt al 12 jaar volgens een groenbestek, alle onderhoud en werkzaamheden in het 1500 ha grote gebied verzorgen zij. Slootonderhoud, rasters en paden bijhouden. Een middengebied van 750 hectare is onlangs ingericht als waterberging met een kade van 23 kilometer.

Er is gekozen voor het ras Limousin omdat deze koeien zich goed handhaven in het gebied, goede moederdieren zijn en uitstekende kwaliteit vlees leveren

Alma doet de mensenkant, wil de landbouwproductie laten zien en mensen bewust te maken van het moderne boerenleven door middel van excursies, educatie, vergaderen naast de koeien en verjaardagsfeestjes.

http://www.hoogeveld.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Westerhorn 43
9761 VN
Eelde
Nederland