Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

CareX
Wij financieren ook
Boekmanstichting Boekmanstichting Kunst en cultuur
Camac Machi Camac Machi Kunst en cultuur
Chon Design Chon Design Kunst en cultuur
Christiaan Lieverse Christiaan Lieverse Kunst en cultuur

CareX

Kunst en cultuur (Cultuur)

CareX huisvest ondernemers en organisaties op tijdelijke basis in panden die anders leeg zouden staan. Ze doet dat met maatschappelijke bedrijfsvoering, als sinds 1991. CareX heeft dertig vaste medewerkers in dienst. Zij beheren ruim 1.000 gebouwen en huisvesten duizenden personen, bedrijven en organisaties. De ruimtes worden volledig benut: CareX lost hiermee leegstand op, in plaats van die te beheren. Veel startende bedrijven vinden, totdat ze op eigen benen staan, onderdak bij CareX. In de persoonshuisvesting haalt CareX veel nood uit de wereld.
Broedplaatsontwikkeling is een specialisatie. In Groningen en Friesland is het bedrijf de grootste huisvester van kunstenaars en creatieve projecten. Belangrijke broedplaatsen zijn Blokhuispoort in Leeuwarden en de Biotoop in Haren. CareX probeert slecht geïsoleerde mega gebouwen toch CO2-neutraal te krijgen, ondersteund door Triodos Bank.

http://www.biotoop.org

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Achterweg 15
9725 BM
Groningen
Nederland