Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Boerderij Plassendaal
Wij financieren ook

Boerderij Plassendaal

Biolandbouw (Milieu)

In polder Waalenburg, midden op het eiland, ligt Boerderij Plassendaal waar Dirk en Mariët Roeper boer en boerin zijn. Het land in Waalenburg is grotendeels van Natuurmonumenten, je vindt er zeldzame planten en er nestelen veel weidevogels. De Limousinkoeien op Plassendaal zorgen ervoor dat de polder niet dichtgroeit met bomen of riet zodat de bijzondere planten ruimte houden om te groeien. Op Plassendaal wordt dus natuur gemaakt.

Daarnaast is Plassendaal een zorgboerderij, er werken drie verstandelijk gehandicapte jongens die hun eigen taken hebben. Kinderen leren op deze boerderij veel over koeien maar ook over natuur, welke planten en vogels kom je daar tegen? Ook leren de kinderen aan de hand van opdrachten andere boerderijdieren kennen zoals kippen, schapen, paarden en konijnen. In de biologische moestuin komt gezonde voeding aan de orde. De kinderen werken in kleine groepjes onder begeleiding. De opdrachten zijn gemaakt aan de hand van kerndoelen voor het basisonderwijs.

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Zaandammerdijk 9
1793 EN
De Waal
Nederland