Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Groene Griffioen
Wij financieren ook
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biolandbouw
De Genneper Hoeve De Genneper Hoeve Biolandbouw
De Heulhoeve De Heulhoeve Biolandbouw
De Hooge Stoep De Hooge Stoep Biolandbouw

De Groene Griffioen

Biolandbouw (Milieu)

De Groene Griffioen wil graag laten zien waar voedsel vandaan komt, hoe dieren leven en wat biologisch boeren inhoudt. Wie langskomt ervaart het zelf. De boerderij ligt op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam.

De Groene Griffioen is een rundveehouderijbedrijf met 45 Montbéliarde koeien. Zij produceren biologische melk. Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei. Ze worden gedekt door een echte stier, behouden de horens ze krijgen nooit preventieve medicatie en antibiotica toegediend.

Boy en Wendela Griffioen doen meer dan alleen biologisch boeren. Bij alles bedenken zij hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Zij zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. In de boerderijwinkel verkopen ze zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van hun koeien. Ook kun je bij De Groene Griffioen een zaal huren voor bijvoorbeeld teambuilding, workshops, vergaderingen, yoga, ‘heisessie’, persmoment en muziekopname. Dat alles met perfecte akoestiek en inclusief het unieke uitzicht over het weiland.

http://www.degroenegriffioen.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Lange Muiderweg 18
1382 LA
Weesp
Nederland