Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Schotse Hooglanders
Wij financieren ook
Saanenhof Saanenhof Biolandbouw
Schapenstreek Schapenstreek Biolandbouw
Schuttershof Schuttershof Biolandbouw
Sengersbroek Sengersbroek Biolandbouw

Schotse Hooglanders

Biolandbouw (Milieu)

Jelwin en Ymkje Kuipers zijn boeren en eigenaren van Schotse Hooglanders en Hereford koeien. Hun manier van boeren is anders dan anders. De koeien lopen in familie kuddes in natuurgebieden. Ze kennen geen stal, krachtvoer en antibiotica. Deze manier van opgroeien levert erg gezond en duurzaam 'grasgevoerd' natuurvlees op. Dit gezonde vlees is te koop via hun website.

99% van de koeien krijgt krachtvoer. Hiervoor wordt graan en soja verbouwt op grond die ook geschikt is voor akkerbouw. Dit kost veel water en levert CO2 uitstoot en ontbossing op. Als koeien groeien van gras en kruiden in natuurgebieden dan dient dat een dubbel doel. De natuurgrond wordt beheerd, en ze zetten onrendabele landbouwgrond om in een prachtig product.
De dieren hebben een goed leven, zoals de natuur het bedoeld heeft.

Grasgevoerd vlees heeft een betere vetzuursamenstelling en is hierdoor gezonder. Het vlees is niet voor niets in trek bij sporters, afvallers. Mensen met gezondheidklachten knappen soms zelfs van op. Naast grasgevoerd natuurvlees verkopen Jelwin en Ymkje antibioticavrije kip en rauwmelkse kaas. De bestellingen worden in heel Nederland en België verzonden.

http://schotsehooglanders.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Kaleweg 13
6865TC
Opende
Nederland