Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Rietveldhoeve
Wij financieren ook
Saanenhof Saanenhof Biolandbouw
Schapenstreek Schapenstreek Biolandbouw

Rietveldhoeve

Biolandbouw (Milieu)

De Rietveldhoeve is een biologische boerderij, en ligt vlakbij de stad Groningen in het cultuurhistorisch gebied Middag Humsterland. In de kavel ligt een wierde, een dijk uit de 14e eeuw en veel bochtige sloten. Er is 63 hectare grasland, de grondsoort is zware zeeklei.

De koeien lopen van de vroege lente tot laat in het najaar buiten in de weide, ze eten het gras, de klavers en kruiden die er groeien. De mest van de koeien houdt het grasland vruchtbaar. Het aantal koeien, en daarmee de hoeveelheid mest, is in balans met wat er groeit op het grasland. Daarmee is er een gesloten kringloop op het bedrijf, een duurzame vorm van veehouderij.

De Rietveldhoeve helpt ook vogels als grutto, kievit, scholekster en tureluur. Deze vogels hebben het moeilijk. Ze zorgen voor natte plekken waar de vogels graag zitten, het gras wordt pas gemaaid na de broedperiode en stroken gras blijven staan waar kuikens kunnen schuilen.

http://www.rietveldhoeve.nl

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Wierumerschouwsterweg 6
9831 TJ
Aduard
Nederland