Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Boekmanstichting
Wij financieren ook
Bernhard Touwen Bernhard Touwen Kunst en cultuur
Bianca Runge Bianca Runge Kunst en cultuur
Camac Machi Camac Machi Kunst en cultuur
CareX CareX Kunst en cultuur

Boekmanstichting

Kunst en cultuur (Cultuur)

De Boekmanstichting is een kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland. De stichting verzamelt, verspreidt en analyseert al meer dan vijftig jaar informatie over kunst en cultuur in beleid en praktijk. Dit doen zij door in te spelen op actuele onderwerpen met expertmeetings en debatten én met het tijdschrift 'Boekman'.

De laatste jaren zijn facts & figures over de cultuursector steeds belangrijker geworden. De Boekmanstichting heeft daarom - samen met vele partners uit het veld - de Cultuurindex Nederland ontwikkeld, een nationale barometer voor de vitaliteit van kunst en cultuur. Hierdoor is in een oogopslag inzicht te krijgen in de laatste trends en ontwikkelingen in de culturele sector. Daarnaast heeft de Boekmanstichting een unieke en openbaar toegankelijke bibliotheek in hun pand aan de Herengracht in Amsterdam en organiseren zij de jaarlijkse staatsprijs voor de kunsten, de Johannes Vermeer Prijs.

https://www.boekman.nl/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Herengracht 415
1017 BP
Amsterdam
Nederland