Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Marije Vogelzang - eetontwerper
Wij financieren ook
Marci Panis Marci Panis Kunst en cultuur
Maria Roosen Maria Roosen Kunst en cultuur
Mediamatic Mediamatic Kunst en cultuur
Metaalkathedraal Metaalkathedraal Kunst en cultuur

Marije Vogelzang - eetontwerper

Kunst en cultuur (Cultuur)

Marije Vogelzang ontwerpt vanuit het werkwoord eten. Zij is daarbij bijvoorbeeld geïnspireerd door de herkomst, de sociale impact of de psychologische kant van eten. Vandaar dat ze zichzelf geen food designer noemt maar, als eerste in de wereld ‘eating-designer’. In 2000 studeerde Vogelzang af aan de Design Academy in Eindhoven waarna ze heeft besloten een nieuwe richting in het ontwerpvak te ontwikkelen. Nadat ze 2 experimentele restaurants (Genaamd Proef, In Rotterdam en Amsterdam) heeft ontwikkeld en verkocht, werkt ze nu solo onder haar eigen naam. Na 15 jaar ervaring wordt ze gezien als de pionier en de ‘Grande dame’ (De Volkskrant) op het gebied van eet-ontwerp.
Vogelzang werkt voor de voedingsmiddelenindustrie, horeca en ziekenhuizen maar maakt ook kunstinstallaties, performances en schrijft boeken. Recentelijk is ze aangesteld als hoofd van een nieuwe afstudeerrichting genaamd FOOD NON FOOD over voedsel aan de Design Academy. Haar werk wordt internationaal erkent en gepubliceerd. Marije geeft wereldwijd inspirerende lezingen over haar werk en visie.

http://www.marijevogelzang.nl/

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Hofstraat 3
3311 XH
Dordrecht
Nederland