Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Koptische Orthodoxe Kerk
Wij financieren ook

Koptische Orthodoxe Kerk

Levensbeschouwing (Cultuur)

De Koptische Orthodoxe kerk is een van de oudste vormen van het Christendom. Het is in de eerste eeuw gesticht door St. Marcus, de evangelist uit Egypte. In deze tijd is de Koptische kerk overal ter wereld terug te vinden. De kerk houdt vast aan haar leer die sinds haar begin onveranderd is gebleven, maar betrekt ook de jongeren door modernere technieken te gebruiken. Op deze manier probeert de kerk haar leden te ondersteunen, door naast haar religieuze doeleinden ook psychologische en sociale hulp te verlenen. Ook biedt de kerk mogelijkheden om talenten van jongeren te ontwikkelen.

Het Instituut voor Koptische studies en cultuur, gelegen aan de overkant van de Koptische Kathedraal, organiseert verschillende activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Zo zijn er gastenverblijven, activiteiten voor goede doelen, zomerclubs en verschillende maatschappelijke werken.

http://koptischekerk.nl

Levensbeschouwing

Triodos Bank financiert organisaties die werken rond spirituele waarden, waarbij de menselijke vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staat. Het gaat onder andere om meditatiecentra waar iedereen welkom is om zich te herbronnen en bezinningsoorden waar mensen innerlijke rust vinden of op verschillende manieren aan hun spirituele ontwikkeling werken.

Adres:
Mosstraat 2
1032 JW
Amsterdam
Nederland