Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Snippe Akkerbouw
Wij financieren ook
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biolandbouw
Slingenbergh Slingenbergh Biolandbouw
Springhoeve Springhoeve Biolandbouw

Snippe Akkerbouw

Biolandbouw (Milieu)

Snippe Akkerbouw is een biologisch akkerbouwbedrijf in Zeewolde. Snippe teelt o.a. aardappels, bonen, erwten, graan, rode bieten, uien en wortelen. De producten worden voornamelijk in West-Europa verkocht. Snippe teelt zonder inzet van kunstmest en chemische middelen en met zorg voor de natuur.

Daarnaast wekt het bedrijf de stroom die het gebruikt zelf op via een windmolen en zonnepanelen op de daken van de schuren. Snippe streeft er naar om een zo duurzaam mogelijk bedrijf te zijn, op alle aspecten. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en transparantie zijn de uitgangspunten.

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Dodaarsweg 37
3897 LP
Zeewolde
Nederland