Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

De Wilhelmina
Wij financieren ook
De School Amsterdam De School Amsterdam Kunst en cultuur
De Smeltkroes De Smeltkroes Kunst en cultuur
De Winkel van Sinkel De Winkel van Sinkel Kunst en cultuur
DeLaMar Theater DeLaMar Theater Kunst en cultuur

De Wilhelmina

Kunst en cultuur (Cultuur)

Pakhuis Wilhelmina is gebouwd in 1892 en is eind jaren tachtig gekraakt door kunstenaars. Zij verzamelden zich in een collectief en maakten een plan om het gebouw dat met sloop werd bedreigd te behouden en zelf te gaan gebruiken. Dit was het begin van het broedplaatsenconcept. Stichting De Wilhelmina beheert tegenwoordig het Amsterdamse pakhuis.

Bij het verbouwen van het pakhuis is het ‘casco principe’ toegepast: een zo open mogelijke bouw, waardoor individuele huurders heel veel vrijheid krijgen bij de uiteindelijke inrichting van hun eigen ruimtes. Pakhuis Wilhelmina kent daardoor ook een relatief lage huur.

Pakhuis Wilhelmina is een uniek gebouw aan de IJ-oevers, bij het Lloyd Hotel. De broedplaats was de eerste in Nederland en biedt maar liefst 94 ateliers en werkplaatsen voor creatieve ondernemers. Er zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd, vanuit de beeldende kunsten, design, architectuur, theater en muziekwereld.

http://www.pakhuiswilhelmina.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Veemkade 580
1019 BL
Amsterdam
Nederland