Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Vuurtoreneiland
Wij financieren ook

Vuurtoreneiland

Recreatie (Cultuur)

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in Amsterdam, maar ook een restaurant. Op het eiland zijn loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren te vinden. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.
In de lente en zomer wordt er in het zomerrestaurant gegeten, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen. In de koudere maanden wordt er gegeten in het fort, met haardvuur en een deken.
Eten bij Vuurtoreneiland is een soort avontuurlijke minivakantie, die begint met een boottocht over het IJ. Het wekelijks wisselende 4-gangen menu wordt bereid met regionale producten, ambachtelijke technieken en open vuur. Ter plekke is er ook ruim de gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

http://vuurtoreneiland.nl/

Recreatie

Een aangename vrijetijdsbesteding werkt inspirerend en verhoogt onze levenskwaliteit en creativiteit. In de vrijetijdssector financiert Triodos Bank projecten en bedrijven die sociaal of ecologisch verantwoord tewerk gaan. Zoals ecologische vakantieverblijven of alternatieve en duurzame vormen van toerisme.

Adres:
Kalkmarkt 10a
1011 BD
Amsterdam
Nederland