Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

't Reigershof
Wij financieren ook

't Reigershof

Biolandbouw (Milieu)

In 1987 startte de familie Devreese-Decraecke de boerderij 't Reigershof met een twintigtal geiten. Begin 1998 schakelde de boerderij om naar biologische landbouw. In 2010 had ze al 300 geiten, zowel witte saanengeiten als bruine toggenburgergeiten (allebei Zwitserse rassen). ’s Zomers grazen de geiten in de weiden, ’s winters lopen ze in stallen op stro. De geiten geven twee keer per dag verse melk. In de kaasmakerij maken de bioboeren daarmee een rijk assortiment van rauwmelkse kazen. De productie van de kazen is onderworpen aan de strengste hygiënische normen. De enige toevoegingen zijn melkzuursel, stremsel en zeezout. De kazen rijpen op houten planken.
’t Reigershof ligt midden de Klemskerkse polders op enkele kilometers van de zee. Het ongerepte weidegebied is sinds enkele jaren een erkend natuurgebied. Na eerdere kredieten voor verschillende investeringen, heeft Triodos Bank de bouw van een demonstratieruimte gefinancierd. Dat houten gebouw met een groendak is bestemd voor toeristische en educatieve bezoeken en proeverijen

http://www.reigershof.be

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Polderstraat 4
8420
Klemskerke
België