Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Wapke Feenstra
Wij financieren ook
WORM WORM Kunst en cultuur
WOW Amsterdam WOW Amsterdam Kunst en cultuur
Wendy Rijken Wendy Rijken Kunst en cultuur

Wapke Feenstra

Kunst en cultuur (Cultuur)

Sinds 1992 werkt Wapke Feenstra als beeldend kunstenaar, en sinds 2003 vormt zij samen met Antje Schiffers (Berlijn) en Kathrin Böhm (Londen) de internationale groep Myvillages. De groep maakt kunst met een focus op de relatie tussen stad en platteland. Tentoonstellingen, boeken en langlopende projecten over rurale locaties komen bottom-up en met co-creatie tot stand. Het is werk dat specifiek ingaat op de dagelijkse omgang met natuurlijke bronnen, het dorp, het landschap en de beeldvorming van het boerenleven.

Zo kan er een grote voorraadskamer ontstaan die tijdens een tentoonstelling wordt leeggegeten, een fotografische tocht die de geologie van een Russisch dorpje volgt, of jongeren die de ranch van hun ouders tonen terwijl de camera draait. En soms staat er een winkelkraam die bijvoorbeeld vilten slaapzakken voor aardappels aanbiedt of een porseleinen lepel in de vorm van een kikkerpoot. Het is conceptuele kunst die inclusief denkt.

http://www.wapke.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Ericastraat 8
3073 HC
Rotterdam
Nederland