Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Woonvereniging de Heemshof
Wij financieren ook
Woonvereniging 't Venneleven Woonvereniging 't Venneleven Sociale woningbouw
Woonvereniging Sproet Woonvereniging Sproet Sociale woningbouw
Woonvereniging de Rey Woonvereniging de Rey Sociale woningbouw
Hof van Moeder Aarde Hof van Moeder Aarde Ontwikkelingssamenwerking

Woonvereniging de Heemshof

Sociale woningbouw (Sociaal)

De Heemshof is een vereniging van mensen die wonen in een voormalige boerderij. De vereniging is ontstaan toen in de jaren zeventig van de vorige eeuw het maar onduidelijk bleef of het boerenbedrijf dat op de locatie gevestigd was kon blijven bestaan. Omdat boer en boerin Wentink graag op hun land oud wilden worden, namen dochter Lia en haar man Lambert het initiatief om de melkveehouderij een nieuwe bestemming te geven. De koeienstallen werden in de loop der jaren verbouwd tot zes woningen en een aantal gemeenschappelijke kamers.

Op dit moment telt de groep elf volwassenen en vier kinderen. Uitgangspunt van de woonvereniging is dat jong en oud met elkaar samenwonen. Zo varieert de leeftijd van de huidige bewoners tussen de één en achtentachtig jaar.

Als woonvereniging heeft de Heemshof ook een maatschappelijke doelstelling. De bewoners bieden daarom onderdak aan mensen die tijdelijk een plek nodig hebben om te wonen. Deze gasten zijn mensen die vanwege diverse omstandigheden op zoek zijn naar onderdak en tot een half jaar op de Heemshof wonen.

http://www.heemshof.nl/

Sociale woningbouw

Triodos Bank financiert organisaties en ondernemingen die onderdak en accommodatie voorzien voor wie daar het meeste nood aan heeft. Bijvoorbeeld opvangcentra voor daklozen of degelijke woonvoorzieningen voor mensen met fysieke of mentale beperking. We financieren ook gemeenschappelijke woonprojecten met een sociale meerwaarde.

Adres:
Oosterweg 2 B/C
1968 KN
Heemskerk
Nederland