Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Internationale School voor Wijsbegeerte
Wij financieren ook

Internationale School voor Wijsbegeerte

Levensbeschouwing (Cultuur)

De Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) heeft als statutaire opdracht uit 1916 ‘de vorming van een centrum voor wereld- en levensbeschouwing’. De ISVW geeft aan deze ‘vorming’ een hedendaagse draai.

Iedereen houdt er een beeld van de wereld en een beschouwing van het leven op na, de een wat explicieter dan de ander. De oprichters van de ISVW vonden hier het meest belangrijke en interessante aan, hoe deze beschouwing een ieders perspectief op de wereld bepaalt. Sinds 1916 biedt de ISVW een verblijfplaats om, op afstand van de dagelijkse beslommeringen, je wereldbeeld en levensbeschouwing te verduidelijken en daarop te reflecteren. In filosofische cursussen, opleidingen, conferenties, trainingen en workshops worden theoretische, ethische en methodische hulpmiddelen voor reflectie aangereikt.

Sinds de overheidssubsidies zijn afgeschaft, bekostigt de ISVW haar activiteiten door de verhuur van zalen en hotelkamers voor (meerdaagse) vergaderingen en trainingen van het bedrijfsleven en overheid op haar eigen Landgoed ISVW.

https://www.isvw.nl/

Levensbeschouwing

Triodos Bank financiert organisaties die werken rond spirituele waarden, waarbij de menselijke vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staat. Het gaat onder andere om meditatiecentra waar iedereen welkom is om zich te herbronnen en bezinningsoorden waar mensen innerlijke rust vinden of op verschillende manieren aan hun spirituele ontwikkeling werken.

Adres:
Dodeweg 8
3832 RD
Leusden
Nederland