Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Les Ateliers Etic
Wij financieren ook
ACDA ACDA Ontwikkelingssamenwerking
Avocats Sans Frontières Avocats Sans Frontières Ontwikkelingssamenwerking
Music Fund Music Fund Ontwikkelingssamenwerking
21 Solutions 21 Solutions Milieutechnologie

Les Ateliers Etic

Ontwikkelingssamenwerking (Sociaal)

De « Ethical Property Company » werd in 1998 in het VK opgericht met als doel betaalbaar onderdak in duurzame gebouwen te kunnen bieden aan NGO’s, verenigingen en spelers in de sociale transitie. Deze organisaties moeten het vaak met beperkte budgetten stellen. In navolging van haar succes aan de overkant van het Kanaal opende de onderneming meerdere filialen op het Europese vasteland.
Naar het voorbeeld van dit model rond duurzaam vastgoed werd ETIC in Frankrijk gelanceerd en door de staat erkend als sociaal verantwoorde onderneming. ETIC bedenkt, financiert en beheert co-working spaces aan bescheiden huurprijzen en van een hoge sociale en ecologische kwaliteit voor ‘actoren van verandering’: verenigingen en bedrijven met een positieve maatschappelijke impact.
Het centrum Les ATELIERS biedt onderdak aan lokale spelers binnen de sociale economie, ondernemers, verenigingen en coöperaties in het centrum van Castres. Als lokaal centrum voor economische samenwerking faciliteren zij uitwisselingen tussen spelers en publiek en creëren ze de ruimte voor lokale en duurzame consumptie. Triodos Bank heeft een deel van de renovatiewerken aan het centrum gefinancierd.

http://les-ateliers.co/

http://les-ateliers.co/

Ontwikkelingssamenwerking

Een andere globalisering is nodig om de onrechtvaardigheid en de armoede in het Zuiden te bestrijden. Daarom financiert Triodos Bank verschillende ngo’s en organisaties die aan ontwikkelingssamenwerking doen. Zo stimuleren we een solidaire en duurzame ontwikkeling en een economie die in dienst staat van de mens.

Adres:
Rue Merigonde 22
81100
Castres
France