Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Lijsterij
Wij financieren ook
Lodewijk Thijssen Lodewijk Thijssen Kunst en cultuur
Marci Panis Marci Panis Kunst en cultuur

Lijsterij

Kunst en cultuur (Cultuur)

In het bos- en heiderijke Rucphen – op steenworp afstand van het geboortehuis van Vincent van Gogh - is een oud raadhuis (1850) getransformeerd van ‘grijze ambtenarij’ naar een plek waar kunst, ambacht en het kietelen van de inwendige mens compromisloos samen komen. In het pand is met ondersteuning van het Triodos Cultuurfonds hard gewerkt aan het realiseren van een galerie voor moderne kunst, een ambachtelijke lijstenmakerij en een restaurant/brasserie. Een kleurrijke en bruisende hotspot met een oer-Brabantse setting van laagdrempelig- en gezelligheid.

De initiatiefnemers Ton & Anja Jaspers realiseren hiermee –samen met hun dochter Nina- een uitdagend project, waarbij het behoud van de historische kenmerken van het pand het uitgangspunt vormen aan zowel de buiten- als de binnenkant.

http://www.lijst.in

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
Raadhuisstraat 27
4517CB
Rucphen