Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Melkveehouderij De Bouwerij
Wij financieren ook

Melkveehouderij De Bouwerij

Biolandbouw (Milieu)

Op het landgoed van Ridderhofstad Gunterstein staat de boerderij van Max van Tilburg en Nicole Schellekens. Op deze plek aan de Vecht met een eeuwenoud cultuurlandschap lopen de oer-hollandse Blaarkoppen zoveel mogelijk buiten.

Bij de Bouwerij staat het dierenwelzijn voorop. De koeien mogen bijvoorbeeld op de boerderij oud worden. De ondernemers streven naar een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering, waarin ze vooral gras voeren en een minimale hoeveelheid krachtvoer. Op deze manier is er ruimte voor mens en natuur en is er geen mestoverschot. In de toekomst willen ze nog meer mensen laten genieten van deze plek, door middel van een bed & breakfast, winkel en theehuis.

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Laan van Gunterstein 2
3621 VA
Breukelen
Nederland