Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

BD Grondbeheer
Wij financieren ook
Alpeko Alpeko Biolandbouw
Arnica kwekerij Arnica kwekerij Biolandbouw
Be-Leaf Be-Leaf Biolandbouw
BioBoerma BioBoerma Biolandbouw

BD Grondbeheer

Biolandbouw (Milieu)

Stichting Grondbeheer is een onafhankelijke stichting die met schenkgelden van donateurs landbouwgrond aankoopt en tegen eerlijke prijzen verpacht aan biodynamische (BD)boeren en tuinders.

Soms financiert Stichting Grondbeheer landbouwgrond met een hypothecaire financiering om er voor te zorgen dat de aangeboden BD landbouwgrond beschikbaar blijft voor de BD landbouw. Een deel van het schenkgeld wordt gebruikt om deze financiering af te lossen en de grond echt vrij te maken.

De stichting geeft ook eeuwigdurende obligaties uit. Het kapitaal dat hieruit beschikbaar komt wordt volledig gebruikt om landbouwgrond aan te kopen of bestaande financieringen voor BD landbouwgrond af te lossen.

De stichting wil hiermee de totale BD landbouwgrond uitbreiden en continueren voor de huidige en toekomstige generaties.

https://www.bdgrondbeheer.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliën of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Diederichslaan 25
3971 PA
Driebergen
Nederland