Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Heining & Hoef
Wij financieren ook
H.B.S. Nauta H.B.S. Nauta Biolandbouw
Hamster Mieden Hamster Mieden Biolandbouw
Henricus Hoeve Henricus Hoeve Biolandbouw
Het Leeuweriksveld Het Leeuweriksveld Biolandbouw

Heining & Hoef

Biolandbouw (Milieu)

Heining & Hoef is een biologisch gemengd natuurbedrijf. Op Heining & Hoef wordt vooral gewerkt op natuurgronden. Op diverse gronden worden verschillende oude akkerbouwgewassen geteeld. Een deel van deze gewassen wordt verwerkt tot olie, zoals Deder en zonnebloemen. Zowel de perskoek als ook de overige granen, boekweit, lupine en erwten worden ingezet voor de veehouderij. Op graslanden wordt vee ingeschaard. Naast een kudde schapen die een rol spelen in het beheer van natuurgrasland scharen we Brandrode runderen in, jongvee van derden en vanaf de zomer van 2017 verwachten we zelf te starten met het melken van koeien in het natuurgebied de Vuchtpolder nabij Teteringen wat we samen met Staatsbosbeheer beheren.

In de winter zijn we actief met het aanleggen en onderhouden van diverse landschapselementen, zowel op de boerderij als ook voor lokale overheden en particulieren.

http://www.heiningenhoef.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Galgestraat 14
4847 TE
Teteringen
Nederland