Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

EYE Filmmuseum
Wij financieren ook
DeLaMar Theater DeLaMar Theater Kunst en cultuur
EM2 EM2 Kunst en cultuur
Eerste Hulp Bij Kunst Eerste Hulp Bij Kunst Kunst en cultuur
Egied Simons Egied Simons Kunst en cultuur

EYE Filmmuseum

Kunst en cultuur (Cultuur)

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: een staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Iedere dag staat het gebouw vanaf tien uur open voor iedereen, die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.

EYE wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De organisatie telt 165 medewerkers die zich inspannen om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht EYE de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur.

EYE is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie.

http://www.eyefilm.nl

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur verruimt horizonten en biedt de samenleving een schat aan rijkdom die het louter materialistische overstijgt. Kunst brengt mensen samen en kan een aanzet zijn voor positieve veranderingen. Daarom is kunst en cultuur een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling, en een sector die Triodos Bank financiert. We verlenen krediet aan heel wat kunstenaarsgezelschappen, cultuurhuizen en artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: muziek, theater, beeldende kunst, film of moderne dans.

Adres:
IJpromenade 1
1031 KT
Amsterdam
Nederland