Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Maatschap van Os
Wij financieren ook

Maatschap van Os

Biolandbouw (Milieu)

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, op landgoed Moersbergen, ligt de boerderij van Maatschap van Os. Het is een biologisch bedrijf met Limousinvee. De stier, koeien en kalfjes leven in een kudde. Na ongeveer 8 maanden gaan de kalveren in een aparte groep.

Van voor- tot najaar verblijven de koeien op kruidenrijk grasland, in de winter in de potstal. Alle dieren behouden hun horens, waardoor er een duidelijke rangorde is in de groep. Het voer bestaat uit gras, kuilgras, hooi en maïs, alles zelf verbouwd. Verder krijgen ze een kleine hoeveelheid biologische brokken.

Op de boerderij is ook een winkeltje aanwezig, waar verse vleespakketten en bevroren, vacüum verpakt vlees in kleine porties worden verkocht.

http://vanos-biologischlimousinvlees.nl/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Pittesteeg 8
3941 PV
Doorn
Nederland