Ga rechtstreeks naarNavigatie, invoerveld:zoeken of deinhoud

Boerderij Westerkloeke
Wij financieren ook
Brandrood Brandrood Biolandbouw
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biolandbouw

Boerderij Westerkloeke

Biolandbouw (Milieu)

Boerderij Westerkloeke is een biologisch landbouwbedrijf in Dreumel. Dreumel ligt in het land van Maas en Waal op het randje van Gelderland en Noord-Brabant. Faan Vink en Nicolette Vos hebben een bedrijf dat bestaat uit akkerbouw, vleeskippen en een biologische boerderijwinkel met kookstudio. De vleeskippen groeien de eerste paar weken op in de stal en kunnen daarna ook naar buiten. Daar is een uitloop ingericht als boomgaard en voor een deel met akkerbouwgewassen zoals bijvoorbeeld tarwe. Dit wisselt ieder jaar met de vruchtwisseling.

Faan verzorgd de kippen en bewerkt het land, Nicolette staat in de boerderijwinkel en heeft bij de winkel ook een kookstudio. In de boerderijwinkel verkopen ze o.a het vlees van hun eigen kippen en daarnaast ook biologisch varkens- en rundvlees. Maar ook kaas, worst en eieren die lokaal worden ingekocht en een scala aan houdbare producten.

http://westerkloeke.com/

Biolandbouw

Al van bij het begin financiert Triodos Bank de biologische landbouwsector omdat die op een natuurlijke en duurzame manier omgaat met het milieu en de dieren. Biolandbouwers gebruiken geen kunstmest, pesticiden, chemicaliƫn of genetisch gewijzigde organismen. Ze respecteren ook strenge normen op het vlak van dierenwelzijn. Zo krijgen hun dieren veel bewegingsvrijheid en voedzaam biovoer. Bovendien produceert biologische landbouw veel minder broeikasgassen dan de traditionele landbouw zodat ze een kleinere ecologische voetafdruk heeft.

Adres:
Papesteeg 11
6621 KW
Dreumel
Nederland